Knolselderij zaden - Goliath
Knolselderij zaden - Goliath
Knolselderij is de ideale winterkost! Deze lekkere, stevige knollen kunt u na het oogsten zowel rauw, gekookt als gefrituurd eten. De knolselderij wordt vaak vanwege de knol geteeld, maar ook het blad is te gebruiken als een zeer aromatische soepgroente.
De Knolselderij is een variant van de selderijplant en vormt net boven de grond een knol. De knol is bruingeel van kleur en heeft licht vruchtvlees met een milde, kruidige smaak. Deze Goliath is een verbeterde versie van de oude Prager Reuzen. De Goliath is beter resistent, beter bestand tegen ''schieten'' en gemakkelijker schoon te maken. Bij voorkeur kunt u vanaf maart beginnen met het voorzaaien onder glas. Na opkomst de plantjes verspenen, even laten afharden en in mei kunt u ze buiten uitplanten op een vochthoudende grond. U kunt er ook voor kiezen om vanaf mei buiten te zaaien, te verspenen en uitplanten. De oogstijd is van september tot en met november waarbij u erop moet letten dat u de knolselderij oogst voordat de vorst invalt. De geoogste knollen kunt u op een koele plek lang bewaren.
Specificaties:
- Aantal zaden: ca. 235
- Kiemduur in dagen: ca. 20
- Zaaitemperatuur: 18 ºC
- Rijafstand: 40 cm
- Diepte zaad in de grond: 0,5 cm
- Zaaien onder glas: maart t/m mei
- Zaaien in vollegrond: mei t/m juni
- Oogsten: september t/m november