Koolrabi (wit) zaden - Lanro
Koolrabi (wit) zaden - Lanro
Koolrabi wordt ook wel een ware delicatesse genoemd, de groente is niet alleen gezond maar ook lekker! Deze witte koolrabi 'Lanro' is vroeger oogstbaar dan de paarsblauwe koolrabi en heeft een iets minder intense smaak. De witte koolrabi is een lekkere groente die gekookt smaakt naar bloemkool en rauw als selderij!
De koolrabi is een groente die bovengronds een knol vormt. Voor de vroege teelt is deze witte koolrabi ras ideaal om te gebruiken. De biologisch geteelde zaden bij voorkeur onder glas op (pers)potjes van 5 cm zaaien en uitplanten in de kas of op vollegrond. Om vezelig worden van de knol te voorkomen dient u voor ruimschootse compost en voldoende vocht te zorgen. Ook tijdig oogsten wordt aangeraden zodat de knol nog lekker mals is. Op een koele plaats is de witte koolrabi vrij lang houdbaar. Tip: bescherm de jonge plantjes tegen koolvlieg door middel van een anti-insectengaas.
Specificaties:
- Aantal zaden: ca. 200
- Kiemduur in dagen: ca. 14
- Zaaitemperatuur: ca. 15ºC
- Rijafstand: 30 cm
- Diepte zaad in de grond: 0,5 cm
- Zaaien onder glas: februari t/m april
- Zaaien in de vollegrond: april t/m juni
- Oogsttijd: juni t/m september